Recenzii Restaurante
Restaurante

Costite de porc la gratar in Cluj

costite de porc la gratar la restaurant in clujFac parte dintre cei care se bazeaza pe principiul ” cea mai buna leguma e porcul”. Costitele de porc la gratar  se gasesc in topul mancarurilor mele preferate si cand zic costite, nu ma refer la „coaste de porc”,  nu coaste grase taiate in bucati sa incapa pe farfurie; ci ma refer la costite mici cu oase subtiri, cu carne frageda si suficienta incat sa satisfaca orice iubitor de carne de porc.
Pana acum cateva zile , cele mai bune costite le-am mancat la Steak House Arizona in Grigorescu, dar din pacate am fost crunt dezamagit acolo cand am fost sa mananc si alte feluri de mancare ( supa de pui la plic???),  dar si  cand costitele pe care le-a primit un amic venit la recomandarea mea  au fost foarte uscate (problema mare este ca inca imi  tine minte invitatia la costite).
Costite de porc excelente sunt si la Bistro Viena langa Rialda, in centru,  acestea sunt gatite in stil austriac cu ceva condimente speciale, tinute la macerat, apoi  facute in cuptor si servite cu un sos pe masura.
Acum cateva zile am fost din intamplare sa mananc si la Casa Vikingilor in Grigorescu ( fosta pizzerie Papette ), mi-am comandat si acolo costite de porc  care au fost printre cele mai proaste costite de porc pe care le-am mancat. Numai atat zic despre costitele de la Casa Vikingilor : grase, nefacute si cu un gust care  nu parea a fi  de costite.
Costite  am mancat deasemenea la Hanul Dacilor si nu am fost impresionat  de ele pentru ca erau tot asa cu multa grasime si facute parca „fara chef”.
Saptamana aceasta la restaurant La Cina am mancat cele mai bune, mai fragede, mai carnoase si mai bune costite de porc pe care le-am gasit in tot Clujul de cand ma stiu si care au costat mi se pare 27 de lei fara garnitura, dar a meritat fiecare banut si servirea a fost in regula, ca intotdeauna.
Asadar recomand tuturor sa mearga sa manance o portie de costite de porc la restaurant La Cina.  Atat.

Exista tot mai multe  restaurantele cu specific  italienesc in Cluj Napoca, care mai de care mai special si mai italienizat, unul dintre cele mai „vero” este Club Italia. Restaurantul se afla pe strada Pavlov langa parc, in interior nu e marea lucru, un aspect specific italienesc, ei pun foarte mare pret pe calitatea mancarurilor si nu pe candelabre sau alte fitze. Aici  am mancat una dintre cea mai puna pizza „Quattro Formaggi”  diferenta s-a simtit la calitatea materiei prime, adica gorgonzola era chiar gorgonzola, parmezanul parmezan si uite asa  iese o  pizza buna,  plus mi-a placut blatul foarte mult, subtire si usor.
Au deasemenea preparate cu fructe de mare delicioase. Ar putea fi  totusi o problema, aceea ca proprietarii nu s-au prins inca de faptul ca sunt in Romania si preturile ar trebui sa fie un pic mai mici decat in Italia, sau poate se bazeaza pe o clientela aparte. Insa pentru o pizza adevarat merita sa dati cu 5 sau 10 lei in plus.
Recomand Club Italia cu caldura.
5 Comments

5 Comments

 1. alin

  martie 15, 2011 at 9:08 pm

  cele mai bune costite le-am mancat in viena la restaurantul PURSTNER si vreau sa mananc si in cluj dar ce am incercat pana acum au fost dezastru…..graseprajite in ulei sau uscate le gratar. o sa incerc la cina si la grataria si va mai scriu…..

 2. Pingback: Fabrica de Bere Ursus Cluj Napoca Bere nefiltrata la berarie terasa mancare recenzie restaurant si mancare

 3. Pingback: Restaurant La Cina Cluj Napoca costite de porc la gratar mancare de calitate Cluj recenzie restaurant si mancare

 4. Pingback: Costite de porc bune la restaurant in Cluj recenzie restaurant si mancare

 5. awq

  ianuarie 20, 2016 at 5:38 pm

  NU  MAI AU COSTITE 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai popular

To Top