Recenzii Restaurante
Picanterii

Restaurante si Stele Michelin

Ghidul Michelin are  o istorie de peste 100 de ani, initial a fost distribuit gratuit pentru conducatorii auto din Franta, oferindu-le informatii despre benzinarii, service-uri auto, locuri de cazare si mancare.

Initiativa ghidului a fost luat de cei doi frati Edouard şi Andre Michelin care au introdus un sistem de evaluare a locatiilor, dar si rubrici care promovau cele mai bune restaurante cu un raport optim calitate -pret.

In ziua de azi exista pareri impartite in ceea ce priveste Ghidul Michelin: exista o parte care ar da orice pentru a avea macar o furculita Michelin, iar cealata parte care considera ca cerintele sunt exagerate (ex. Pahare de cristal, foarte mult personal,costuri imense ).

Termenii de  acordare distinctiilor Michelin sunt destul de incerte: mancare, vin, decor, servire,iar  identidatea evaluatorilor anonima. Un  inspector nu are voie sa evalueze acelasi restaurant decat  odata la 8 ani, astfel nu se “atasaza”  si nu poate fi influentat.

Distinctiile Michelin sunt :

STELE MICHELIN Stea MichelinStea Michelin Stea Michelin
1 stea Michelin –recomandam sa va opriti in drum la acest restaurant

2 stele Michelin-recomandam sa ocoliti pana la acest restaurant

3 stele Michelin-recomandam sa vizitati special acest restaurant

FURCULITA si LINGURITA incrucisate de la 1 la 5- Furculita Michelin se acorda in principiu dupa parerea mai personala a evaluatorului.

Stele Michelin Europa 2010

tara 3 stele 2 stele 1 stea
Italia 6 37 233
Olanda 2 13 83
Elvetia 2 16 75
Spania si Portugalia 7 15 128
Franta 26 77 455
Belgia si Luxemburg 2 15 98
Germania 9 23 205
Marea Britanie si Irlanda 4 14 122

Tara care detine cele mai multe stele Michelin este Japonia.

In Romania nu exista restaurante cu stele Michelin, doar locatii turistice sau bucatari “instelati” care lucreaza  la noi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai popular

To Top