Recenzii Restaurante
Retete

Retete de cafea cu iz oriental

Cafea Turceasca

In primul rand cafeaua trebuie sa fie foarte  fina, asa ca ori o dati printr-o macinatoare fina, ori dupa ce ati macinat-o, o dati prin sita.
Pentru fiecare portie se pune într-un ibric de arama, turcesc o cescuta de apa, doua lingurite de cafea si doua de zahar. Se amesteca bine si se pun pe foc lent.
Cînd se formeaza caimacul deasupra se ia de pe foc pîna la disparitia lui. operatia se repeta de trei ori!
Traditia cere sa puneti în fiecare cescuta de cafea a invitatilor cîte o parte din caimacul din ibric, apoi se adauga încet cafeaua .
În cescuta cafeaua nu se amesteca! Înainte de a oferi cescuta cu cafea invitatilor adaugati cîteva picaturi de apa rece care va grabi sedimentarea caimacului la fundul cescutei.

Cafea Turceasca Cu Miere

Într-un ibric se pune o ceasca de apa calda, doua linguri de miere, doua seminte de susan, si se dau în clocot la flacara mica.
La sfîrsit se adauga sase lingurite de cafea foarte fin macinata (ca pentru turceasca), amestecînd cu lingurita în mod continuu.
Se serveste în cesti mici.

Cafea Orientala

Într-un vas de lut se pun : doua bucati de scortisoara , doua bucati de cuisoare si doua bucati de enibahar , dupa care adaugam trei cesti de cafea fierbinte si foarte tare .
Acoperim vasul cu un capac lasîndu-l sa se linisteasca cca o ora dupa care filtram continutul printr-o sita deasa, punem în pahare mari adaugînd cuburi de gheata,frisca si zahar dupa gust.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai popular

To Top