Recenzii Restaurante
Retete

Reteta Muschi Chateaubriand

Muschiul Chateaubriand este o mancare cunoscuta in toata lumea care are un gust si un aspect deosebit si se numeste asa deoarece este inovatia scriitorului de origine franceza Chateaubriand.

Ingrediente pentru muschi Chateaubriand: un muschi de vita proaspat, 2 linguri de patrunjel verde tocat, 1 lingurita de unt, sare.

Preparare : Muschiul proaspat de vita se spala, se curata de pielite, se sterge iar apoi se taie in lungime in trei parti, astfel incat, partea din mijloc sa ramana groasa, iar partile laterale desprinse sa fie foarte subtiri.

Se aseaza toate cele trei bucati asa cum a fost muschiul la inceput, se leaga cu sfoara, si se pune apoi pe un gratar dublu la jar. Gratarul se intoarce mereu pentru ca muschiul sa fie cuprins de caldura pe toate partile. Muschiul se tine pe gratar circa 1 ora.
Cu ajutorul partilor exterioare ne dam seama daca muschiul este facut sau nu. El nu trebuie sa se arda. Atunci cand partile exterioare sunt fripte foarte bine, putem sa scoatem sforile si sa desprindem partile laterale. Muschiul din mijloc ramane fraged, suculent, are culoarea rosie si este foarte gustos. Se taie felii,se pune o bucata de unt deasupra, se presara sare si patrunjel tocat.

Servire : Muschiul Chateaubriand, se serveste intotdeauna fierbinte, imediat ce se scoate de pe gratar, cu garnitura de cartofi prajiti si salata.

2 Comments

2 Comments

  1. Diana

    martie 7, 2011 at 4:50 pm

    aaaaaaaaaaaaaaa.daca te uiti bine la poza si acest muschiulet este in sange sau pe asta nu-l vezi ca n-ai voie sa vei pe asta trebuie sa-l lauzi. Ok astept raspunsul la intrebari MA INTERESEAZA CINE TE SPONSORIZEAZA

  2. Comentez

    aprilie 18, 2012 at 11:55 am

    Diana eu cred ca tu habar nu ai cum tre sa arate un muschi de vita! hahahahaha

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai popular

To Top