- Restaurant si Mancare Retete si sfaturi Picant bun si rapid - http://www.picant.net -

Dezamagire la Beraria Klausen Burger Cluj in Magazinul Central

Beraria Klausen Burger Cluj NapocaDupa un timp de cand am auzit de beraria Klausen Burger din Cluj Napoca care s-a deschis la etajul 4 de la magazinul Central am reusit intr-un final sa merg si eu sa vad cum este. Prietena mea a fost in berarie de 2 ori pana acum si i-a placut foarte mult, atat cum este amenajata beraria nou deschisa, cat si atmosfera , servirea si modul in care este gandit tot localul ( inclusiv cu liftul exterior).
Un prieten vechi a dorit sa isi tina ziua intr-un local si la recomandarea mea a zis :”Super, putem sa mergem acolo”.
Am ajuns acolo seara si surprinzator, era plin de lume si aproape toate mesele rezervate. Am zis super, trebuie sa fie ceva special cu beraria Klausen Burger din Central de care auzisem atatea.
Prima comanda din acea seara : Berea nefiltrata Klausen facuta chiar acolo. 1 halba. Ne pare rau nu avem; stiti inca nu am primit aprobarile pentru a produce bere in local. Dar stiti ca este pusa in meniu, da? Da, dar trebuia sa avem aprobarile pana acuma. Pai atunci puneti in meniu numai ce aveti.
Din punctul asta de vedere mi se pare un esec sa lansezi un brand care se bazeaza pe berea proprie si tu sa nu ai berea respectiva.
Din fericire au avut alte tipuri de bere, care au rezolvat aceasta problema si in plus au si un vin fiert excelent.
Am mai baut si o bere nefiltrata pe care o aveau in meniu si nu am fost impresionat ( oricum este o chestie de gust).
Totul bine si frumos pana am comandat de mancare. Si ce se poate comanda la o berarie daca nu o portie de costite de porc cu sos si cu cartofi, portie pe care de altfel si-a comandat-o si amicul meu a carui zi de nastere o sarbatoream.
In primul rand in meniu nu scria ce tip de costite sunt: costite de porc la gratar sau costite de porc la cuptor. Am avut surpriza sa descopar costitele in farfurie proaspat scoase din cuptor. Sa zicem ca da, nu am intrebat eu ce fel de costite sunt cele pe care le comand.
Am inceput sa mananc, dar la prima bucata de costite am fost lovit de un gust ciudat si neplacut de carne de porc pe care nu l-am mai intalnit, cartofii in schimb au fost foarte buni. Bun zic, sunt costite stricate si chem chelnerita sa le ia de acolo si sa mearga la bucatarie sa le dea de cap bucatarului. Acuma lumea a zis ca ar putea fi de la amestecul de sos dulce cu carne si sa aiba o aroma speciala, dar am mai mancat costite in multe alte locuri si in toate locurile carnea avea gust de carne. Chelnerita  a zis ca nu stie ca nu are ea treaba cu bucataria.
A doua zi m-am gandit ca poate costitele au stat la marinat putin prea mult si au inceput sa se altereze, dar este o presupunere.
Foarte bine, am zis cum costitele sunt esec total hai ca imi comand altceva de mancare si sa nu fie nachos cu sos ca asa ceva pot sa mananc la cinema.
Am comandat muschi de vita cu sos de piper verde , mediu facut cu cartofi prajiti.
A venit mancarea totul arata perfect, si am inceput sa mananc muschi de vita in sos de piper verde facut de bucatarul de la Klausenburger. Din pacate aceeasi situatie: o bucata de muschi de vita a fost ok si bun, facut mediu, dar cealalta bucata de muschi a fost trei sferturi CRUDA; sau mai bine zis complet in sange.
Cam atat  referitor la mancare in beraria Klausen Burger din magazinul central (Centralul se inchide la ora 8 seara? ) din Cluj Napoca.
Servirea in schimb a fost foarte ok, localul arata bine si totul ar fi putut fi super daca aveau sa zic un bucatar mai responsabil.
Celorlalti de la masa mancarea le-a placut, dar eu am fost total dezamagit de mancare. Si nu este un loc ieftin sa zici ca este o scuza pretul pe care il platesti pentru mancare.
Recomand localul pentru bere ( in afara de berea lor care nu este aprobata inca dupa 6 luni 3luni de cand sunt deschisi) dar nu pot sa il recomand decat ca un loc cu mancare medie si de care probabil veti fi dezamagiti.
PS: dupa o saptamana am vazut pe bon ca nu mi-a fost trecuta portia de costita.:)

In rest toate bune.